Yvonne landscape I.jpg
 

Yvonne de Kramer is geboren op Texel, opgegroeid in Goes en woont in Vlissingen. Ze is 20 jaar werkzaam geweest in het kleuter- en basisonderwijs. In deze periode heeft ze ook 4 hobbyboeken en een aantal artikelen geschreven en geïllustreerd over de techniek van brooddeeg boetseren. Ze is hiermee naar buiten getreden in zowel binnen- als buitenland.

Vanaf 2000 pakte Yvonne het schilderen en de muziek weer op. Voor het schilderen heeft ze verschillende lessen en studies gevolgd bij docenten en kunstenaars in o.a. tekenen en portretschilderen. Haar stijl is figuratief. Ze schildert voornamelijk in acryl op canvas en paneel. Transparante lagen worden over elkaar aangebracht, waardoor er diepte ontstaat zoals de oude meesters dat ook deden met olieverf. Ze besteedt veel aandacht aan de research voor haar onderwerpen. Daarnaast probeert ze de mogelijkheden uit van de materialen om tot een goed beeld te komen en de juiste sfeer te treffen. De mens staat vaak centraal als onderwerp waarbij ze de ziel probeert te treffen. Dat vindt ze ook belangrijk bij haar portretopdrachten.

Heel bijzonder zijn de portretten op ‘bladzilver’ (zie: Galerie). Op geheel eigen wijze heeft ze een manier gevonden om een extra dimensie van licht in deze schilderijen te brengen, waardoor ze steeds veranderen. Het zijn portretten om te ervaren.

 
 

© Yvonne de Kramer 2019